Conferència «Leyendas y milagros jacobeos, ayer y hoy»

Cartaz gomez montero

Conferència
Leyendas y milagros jacobeos, ayer y hoy

Javier Gómez-Montero (A Coruña, 1958) es catedràtic de Literatura a la Universitat de Kiel, on va crear el Centre de Estudis Gallecs d’aquesta universitat. Professor del Seminari de Llengües i Literatures Romàniques i teòric de la traducció, entre les seves publicacions destaquen A cartografía literaria do camiño de Santiago, una antologia de textos d’escriptors com ara Álvaro Cunqueiro, Suso de Toro, Manuel Rivas o Carlos Casares, en el qual es fa referència a paisatges del camí xacobeu. Altres de les seves publicacions son: SYM CITY 1 (1992), Urbes Europaeae. Modelos e imaginarios urbanos para el siglo XXI (2007), Memoria literaria de la Transición española (2007), Cartografía literaria del Camino de León (2009) o Nuevas pautas de traducción literaria (2008).
__

Dijous, 18 de febrer a les 15h00
Sala de Graus
Facultat de Filosofia i Lletres
Universitat Autònoma de Barcelona

__
Organitzen: Lectorat de Gallec, UAB || Arxiu Occità. Institut d’Estudis Medievals, UAB || Filologies Gallega i Portuguesa, UB
Col·laboren: Secretaría Xeral de Política Lingüística, Xunta de Galicia || Rede.cat

Presentació a Barcelona del llibre «55 mentiras sobre a lingua galega»

Prolingua

Presentació a Barcelona del llibre «55 mentiras sobre a lingua galega»

La plataforma Prolingua, en col·laboració amb la plataforma Defensem la Llengua Gallega, organitza a Barcelona l’acte de presentació del llibre «55 mentiras sobre a lingua galega. Análise dos prexuízos que difunden os inimigos do idioma» (Editorial Laiovento). Hi intervindran Pere Comellas (especialista en plurilingüisme i professor de la UB), Sabela Labraña (especialista en sociolingüística i professora de la UB), Xiana Díaz (representant de Defensem la Llengua Gallega) i Paulo Filgueiras (UAB).

En aquest acte es pretén debatre els aspectes conflictius que envolupen la implantació del nou decret que regula l’ús de la llengua gallega a l’ensenyament públic. Les bases d’aquest van ser analitzades amb exhaustivitat en un informe publicat per la Real Academia Galega i rebutjades per bona part de la societat gallega a la vaga general massiva del 21 de gener.

El llibre serà presentat simultàniament a les principals ciutats i pobles gallecs, a d’altres ciutats de l’Estat i en un nombre important de ciutats del món com Lisboa, Londres, París, Nova York, Brussel·les, Tel Aviv, Cork, Buenos Aires o Copenhagen.

Més informació:
http://defensemlallenguagallega.blogspot.com
http://prolinguagalega.org/

Divendres 5 de febrer de 2010 a les 20:30
Centro Galego de Barcelona
Rambla Caputxins 35-37